Ćorić: Spremnost za nastavak restrukturisanja Željeznica :: Semberija INFO ::

 

Ćorić: Spremnost za nastavak restrukturisanja Željeznica


Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić danas je tokom razgovora putem video-linka sa predstavnicima Svjetske banke izrazio punu podršku i spremnost u nastavku realizacije restrukturisanja preduzeća “Željeznice Republike Srpske”.

On je rekao da je ovaj proces koji se provodi uz podršku Svjetske banke od velike važnosti, te da je cilj da “Željeznice” budu moderno, finansijski održivo i profitabilno preduzeće koje će odgovoriti potrebama i zahtjevima tržišta rada i biti u skladu sa najboljim praksama razvijenih zemalja, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.

Ćorić i šef Kancelarije Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Emanuel Salinas ocijenili su da u okviru tri faze projekta restrukturisanja postoji dobra dinamika u dijelu koji se odnosi na finansijsko restrukturisanje, smanjenje broja zaposlenih i prilagođavanje kadrovske strukture potrebama preduzeća, kao i fazi koja se odnosi na promjenu vlasničke strukture “Željeznica Republike Srpske”.

Sagovornici su konstatovali da je proces restrukturisanja do sada ostvario znatan napredak i da su vidljivi rezultati implementacije predloženih mjera i aktivnosti restrukturisanja.

Na sastanku je istaknuto da je proces restrukturisanja “Željeznica” jedan od prioriteta Vlade RS, s ciljem uspostavljanja sistema koji je finansijski održiv, a koji je ujedno efikasan i efektivan.

SRNA / BHRT