SNSD PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV ČLANOVA CIK-A I SUDIJA :: Semberija INFO ::

 

SNSD PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV ČLANOVA CIK-A I SUDIJA


SNSD podnio Tužilaštvu BiH prijavu protiv članova Centralne izborne komisije (CIK) BiH i sudija Suda BiH, potvrdio je za “Glas Srpske” Marko Šukalo, savjetnik za pravna pitanja lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Stav SNSD-a je, kako je pojasnio Šukalo, da je CIK BiH donoseći odluku o poništenju izbora u Doboju i Srebrenici prekršio nekoliko zakona te  odluku zasnovao na političkim motivima usmjerenim protiv Republike Srpske. Na tom pravcu je, kaže, ostao je i Sud BiH, koji je potvrdio raniju odluku CIK-a.

- Riječ je o jednoj, objedinjenoj krivičnoj prijavi koja se odnosi na šest članova CIK-a koji su glasali za odluke koje se tiču Srebrenice i Doboja, te troje sudija Suda BiH koji su u Apelacionom odjeljenju odbili žalbe koje smo uputili na raniju odluku CIK-a. Naše žalbe su bile osnovane jer je CIK prilikom donošenja odluke o poništavanju i ponavljanju izbora u Doboju i Srebrenici prekršio nekoliko članova iz nekoliko zakona. To su greške procesno-pravne i materijalno-pravne prirode i uopšte nije potpuno utvrđeno činjenično stanje. I pored tih činjenica, i Apelaciono odjeljenje se oglušilo o našim navodima i nisu usvojili žalbe. Tako da nam ništa drugo ne preostaje osim da se pravnim sredstvima dalje borimo za pravdu - istakao je Šukalo.

(glassrpske.com)