Šeranić uručio odlikovanja direktorima 25 domova zdravlja :: Semberija INFO ::

 

Šeranić uručio odlikovanja direktorima 25 domova zdravlja


BANjALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić uručio je danas u Istočnom Sarajevu medalje zasluga za narod direktorima 25 domova zdravlja od ukupno 55 odlikovanih u Republici Srpskoj koje je, povodom 9. januara - Dana Republike, dodijelila predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

Odlikovanja su uručena domovima zdravlja Berkovići, Bileća, Bratunac, Čajniče, Foča, Gacko, Han Pijesak, Istočno Sarajevo, Kalinovik, Ljubinje, Milići, Nevesinje, Pale, Rogatica, Rudo, Sokolac, Srebrenica, Šekovići, Trebinje, Trnovo, Novo Goražde, Višegrad, Vlasenica, Zvornik, Istočni Stari Grad, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.


Šeranić je rekao da je ovo veliko priznanje za cijeli zdravstveni sistem u Republici Srpskoj, jer su zdravstvene ustanove prepoznate kao neko ko je dao svoj maksimum kada je u pitanju zbrinjavanje građana u proteklom periodu.

"To je ujedno i podstrek svima nama da i u narednom periodu nastavimo da radimo na najbolji mogući način", istakao je Šeranić na svečanosti u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Ministar Šeranić je naglasio da će se nastaviti sa pružanjem podrške finansijskoj održivosti zdravstvenih ustanova, a time i sigurnosti zdravstvenih radnika da odgovore na izazove koji slijede.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske na početku prošle godine za finansiranje rada zdravstvenih ustanova izdvojila dodatna 52 miliona KM, što će biti realizovano i ove godine.

Šeranić je ranije u Banjaluci uručio odlikovanja direktorima 30 domova zdravlja u Republici Srpskoj.

Medaljom zasluga za narod odlikovano je svih 55 domova zdravlja u Republici Srpskoj, za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju, sprovođenju i pružanju medicinske pomoći, spasavanju ljudskih života, kao i svaki drugi vid podrške i ulaganja herojskih napora u borbi protiv pandemije izazvane virusom korona.

Za ove zasluge predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović je odlikovala i druge heroje borbe protiv pandemije virusa korona – Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, sve bolnice u Republici Srpskoj, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, kao i Republičku upravu civilne zaštite Republike Srpske.

​Srna / Glas Srpske