Dodik: U Srpsku naredne sedmice stiže deset hiljada ruskih vakcina :: Semberija INFO ::

 

Dodik: U Srpsku naredne sedmice stiže deset hiljada ruskih vakcina


BANjALUKA - Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će sljedeće sedmice u Republiku Srpsku iz Rusije stići deset hiljada vakcina protiv virusa korona.

Dodik je, u izjavi za Radio Republike Srpske, istakao da će u utorak 26. januara u Beogradu razgovarati i sa zvaničnicima Srbije o tome da jedan dio vakcina, koje je Srbija dobila od Kine, proslijedi i Srpskoj.

On je dodao da je to pokazatelj da se institucije Republike Srpske odgovorno ponašaju, brinu za svoje građane i rade na nabavci vakcina.

- U idućoj sedmici trebalo bi da dogovorimo i određenu količinu vakcina iz Srbije i da nastavimo naše pregovore koje imamo sa Kinom, u očekivanju da će i vakcine iz sistema "Kovaks" konačno stići i time biti omogućeno da imamo i treću alternativu - rekao je Dodik za Radio Republike Srpske.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović rekao je za "Nezavisne" krajem ove sedmice treba da riješe sve u vezi sa transportom, jer su to specijalni kamioni sa hladnjačama.

- Čim se to reši već sledeće nedelje bi prve vakcine trebale da stignu - rekao je Perović.

Dodao je da očekuju da će drugi kontigent od 100.000 doza ove vakcine biti isporučen u Srpsku sredinom februara.

- Početkom marta biće isporučeno još 100.000 doza - kazao je Perović.

​Glas Srpske