Selaković: Budite ponosni na ono što ste stvorili :: Semberija INFO ::

 

Selaković: Budite ponosni na ono što ste stvorili


Srpski narod u Republici Srpskoj treba da bude ponosan na ono što je stvorio, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković na Svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske.

Selaković je naglasio da Srpsku može da razgrađuje i razvodnjava samo onaj koji je i stvarao jer ona je istorijski i politički činilac i nepromjenjiva činjenica.

Vrhovni interes srpskog naroda u vremenu pred nama jeste, kaže Selaković, borba za očuvanje mira i stabilnosti.

- Mir i stabilnost moraju da budu naš nacionalni projekat i naša nacionalna građevina, a Srbija i Republika Srpska u tom nastojanju moraju da budu jedinstvene čak i onda kada se u toj borbi suočavaju sa onima kojima ti ciljevi nisu prioritetni - poručio je Selaković.

Selaković je naglasio da je srpski narod jedan i u vrijednosnom smislu nedjeljiv. Vezuje nas naš jezik, kultura, istorija i tradicija, naše Svetosavlje, naša herojska prošlost i zajednička etika, naša ljubav prema slobodi i našoj crveno - plavo - bijeloj zastavi.

Srbija voli, poštuje i podržava Republiku Srpsku i na to je obavezuje ne samo ubjedljiva većina mišljenja građana Srbije već i međunarodno pravo - Dejtonski mirovni sporazum, poručio je Selaković.

- Neka Srbija i Republika Srpska nastave da žive u slozi i ljubavi i neka se između nas nikada niko više ne drzne da postavlja barijere i prepreke tamo gdje treba da stoje mostovi i ispružene bratske ruke – rekao je Selaković.

Glas Srpske