Dodik: Republika Srpska će sa Srbijom obezbijediti oko dvije milijarde maraka novih investicija :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Republika Srpska će sa Srbijom obezbijediti oko dvije milijarde maraka novih investicija


Фото - Срна
BANjALUKA - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska ima energiju da, zajedno sa Srbijom, u naredne dvije godine obezbijedi oko dvije milijarde maraka novih investicija za izgradnju hidroelektrana, puteva i bolnica i na taj način će biti potpuno stabilizovana.

Dodik je ocijenio da se Srpska čuva obilježavanjem svog dana, ali i ulaganjem i razvojem ekonomije i zdravstvenog sektora.

On je istakao da je u zdravstveni sektor u narednom periodu potrebno još više ulagati i da je jedan od prvih ciljeva izgradnja svih objekata koji su neophodni za normalno funkcionisanje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci.

Dodik je rekao za RTRS da se sada u vrijeme pandemije virusa korona pokazalo koliko je bilo važno to što je Republika Srpska godinama ulagala u zdravstveni sektor.

On je naveo da se u bolnici u Zvorniku gradi novi dio, a rekonstruiše stari, dok je pri kraju rekonstrukcija bolnice u Foči.

"Završili smo bolnice u Istočnom Sarajevu, Nevesinju i Bijeljini. Sad gradimo u Doboju, gradićemo u Trebinju i potpuno rekonstriusati bolnice u Prijedoru i Gradišci", rekao je Dodik.

​Srna / Nezavisne