GRAĐANI SRPSKE DOČEKALI NOVU GODINU MIRNO I U KRUGU PORODICE :: Semberija INFO ::

 

GRAĐANI SRPSKE DOČEKALI NOVU GODINU MIRNO I U KRUGU PORODICE


Foto: Srna
Nova godina u Srpskoj protekla je mirno i bez narušavanja javnog reda i mira. Nije bilo organizovanih dočeka na trgovima. Građani su se odlučili da novogodišnje praznike provedu porodično.

U Banjaluci je novogodišnja noć protekla uglavnom mirno bez većeg narušavanja javnog reda i mira, a zabilježeno je 15 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica lakše povrijeđena, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banjaluka.

U Hitnoj pomoći Srni je rečeno da je novogodišnja noć protekla mirno i bez povreda pirotehničkim sredstvima, dok je pregledano 45 pacijenata.

Većina građana Istočnog Sarajeva dočekala je novu 2021. godinu u porodičnom okruženju, uz poštovanje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije protiv širenja virusa korona, potvrdile su dežurne službe na području grada.

U Domu zdravlja Istočno Sarajevo rečeno je Srni da je ulazak u Novu godinu protekao bez problema i da im nije prijavljen nijedan slučaj saobraćajnih nesreća.

Dežurni operativni u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo potvrdio je da je noć, uglavnom, protekla mirno, uz sporadična narušavanja javnog reda i mira.

Na Odjeljenju ginekologije u Bolnici "Srbija" u toku noći nije rođena nijedna beba.

Novogodišnja noć u Prijedoru protekla je mirno, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.
 
Prijedorski vatrogasci imali su u protekla 24 časa pet intervencija, među kojim je i jedan manji požar u stanu u novogodišnjoj noći.

U novogodišnjoj noći nije rođena nijedna beba.

U Šamcu je vatrometom u ponoć označen dolazak nove, 2021. godine, iako nije bilo organizovanog dočeka.
 
Ugostiteljski objekti, kao i izložbeno-prodajni štandovi radili su do 22.00 časa, prema propisanim epidemiološkim mjerama.

U Bijeljini je minut nakon ponoći rođena prva beba, a potom, tokom novogodišnje noći do sedam časova, još dvije - ukupo tri, dva dječaka i jedna djevojčica, rečeno je Srni na porođajnom odjeljenju bolnice Sveti Vračevi.

Većina građana istočne Hercegovine dočekala je Novu 2021. godinu u svojim domovima u porodičnom okruženju, a zbog epidemiološke situacije nije bilo organizovanog dočeka u Trebinju i ostalim opštinama regije.

Dežurni operativni u Policijskoj upravi Trebinje potvrdio je Srni da je u novogodišnjoj noći u Trebinju evidentirano krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom.

U ostalim opštinama istočne Hercegovine novogodišnja noć je protekla mirno.
 
(RTRS)