SUTRA NERADNI DAN :: Semberija INFO ::

 

SUTRA NERADNI DAN


U Republici Srpskoj sutra i u subotu, 2. januara, neradni su dani radi obilježavanja Nove godine, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske. 
 
Neradni dan biće i 9. januar kada se praznuje Dan Republike Srpske.
 
Neradni dani određeni su Zakonom o praznicima Republike Srpske, Zakonom o Danu Republike Srpske i odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike Srpske.
 
U dane praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.
 
U Republici Srpskoj 6. i 7. januara, na Badnji dan i Božić, vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta, ističe se u saopštenju.
 
Na sajtu Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske objavljen je Kalendar republičkih i vjerskih praznika za 2021. godinu.
 
Na ovaj način, građani Srpske su informisani o predstojećim praznicima u narednoj godini a o svakom pojedinačnom prazniku, resorno ministarstvo će objavljivati saopštenje za javnost, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Srna