Počelo donatorsko veče: Srbija donira 250.000 evra za osnivanje prve banke humanog mlijeka u Srpskoj :: Semberija INFO ::

 

Počelo donatorsko veče: Srbija donira 250.000 evra za osnivanje prve banke humanog mlijeka u Srpskoj


BANjALUKA - Srbija donira 250.000 evra za osnivanje prve banke humanog mlijeka u Srpskoj, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona se putem video linka obratila na donatorskoj večeri povodom tradicionalne manifestacije "S ljubavlju hrabrim srcima", koja je se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Željke Cvijanović.

Željka Cvijanović rekla je na početku ove manifestacije da je akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" dobar i plemenit projekat, te da je uspostavljanje prve banke humanog mlijeka u Srpskoj veoma značajno.

Zbog epidemiološke situacije, ove godine donatorsko veče organizovano je samo uz prikladan televizijski program.

Na donatorskoj večeri učestvuje predsjednica Republike Srpske, njeni partneri i brojni gosti. Planirano je i obraćanje premijerke Srbije Ane Brnabić video-linkom iz Beograda.

Gost donatorske večeri je i predsjednik Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj "Mrvice" i jedan ljekar iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Inicijator ovogodišnje humanitarne akcije je Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj "Mrvice".

Prva banka humanog mlijeka u Republici Srpskoj biće osnovana u okviru Klinike za dječje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, s namjerom da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojima nije dostupno majčino mlijeko, osigura donirano humano, majčino mlijeko.

Do  31. decembra aktivan je i humanitarni broj 1411, a pozivom na ovaj broj građani mogu da podrže ovu akciju donirajući jednu KM. Do sada je zabilježeno više od 55.000 poziva na ovaj broj 1411.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima" broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke a.d. Banjaluka.  

Glas Srpske