Stanivuković: Diplome svih zaposlenih u Gradskoj upravi biće objavljene :: Semberija INFO ::

 

Stanivuković: Diplome svih zaposlenih u Gradskoj upravi biće objavljene


BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković donio je u petak odluku da će Gradska uprava biti prva javna ustanova koja će na zvaničnoj veb-stranici objaviti imena i prezimena svih zaposlenih i uvid u njihove diplome.

Stanivuković je već prvog dana po preuzimanju dužnosti gradonačelnika donio nekoliko novih odluka koje se tiču rada u Gradskoj upravi.

Stanivuković je u četvrtak preuzeo dužnost prvog čovjeka grada na Vrbasu od Igora Radojičića. On je nakon preuzimanja dužnosti istakao da će Gradska uprava otvoriti svoja vrata za sve građane.

"Naložio sam da mi se po hitnom postupku dostave imena i prezimena svih zaposlenih u Gradskoj upravi, uz naglasak na podatke o njihovim diplomama", kazao je Stanivuković.

Dodao je da se na tome uveliko radi, te da će ovi podaci u četvrtak ugledati svjetlost dana.

"Donio sam i naredbu o obilježivanja svih službenih automobila kako bi se u svakom trenutku mogla uočiti auta koja su u službi grada i zaustavila dalja zloupotreba", kazao je Stanivuković, koji je nakon primopredaje dužnosti u četvrtak već donio prvu naredbu u vezi sa službenim automobilima.

On je tada kazao da je spreman novi pravilnik o upotrebi službenih vozila, te da će neka od ovih vozila, koja koštaju i do 100.000 KM, prodati.

"Svi ključevi službenih automobila, na moj zahtjev, vraćeni su u prostorije Kabineta. Niko više nema pravo da koristi službene automobile u privatne svrhe, kao što je to do sada bio slučaj", rekao je Stanivuković.

On je tada dodao da se službeni automobili neće moći koristiti u lične svrhe.

"Oko 70 odsto službenih automobila godinama nije bilo na parkingu ispred Gradske uprave nakon radnog vremena", naveo je Stanivuković.

Istakao je da će u četvrtak građanima na raspolaganju biti i nova opcija putem koje će moći da prijave nesavjesne službenike Gradske uprave.

"Građani će moći prijaviti bilo kog službenika koji je u radu i kontaku sa njima pokušao da uzme marku viška od one koja mu pripada za posao koji obavlja", naveo je Stanivuković.

Dodao je da je u fazi izrade i novi pravilnik o platama zaposlenih, koji će smanjiti broj mnogih, kako on navodi, izmišljenih pozicija savjetnika i koordinatora i napraviti velike uštede u budžetu.

Stanivuković je u petak čestitao biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu i svim vjernicima Božić.

Stanivuković je sa biskupom Komaricom razgovarao o međusobnoj saradnji između Biskupije i grada, važnim projektima sa jednom od najvažnijih humanitarnih organizacija "Karitas" (Caritas), a biskup Komarica je Stanivukoviću ukazao na neke od problema koji se tiču neriješenih imovinsko-pravnih pitanja koja su veoma važna za grad.

Stanivuković je rekao da će podržati sve dobre projekte koje na području grada sprovodi "Karitas", te je izrazio opredjeljenje da grad u narednom periodu pruži podršku kako "Caritasu", tako i humanitarnim organizacijama "Merhamet" i Crveni krst.

Nezavisne novine