Zeljković: Nabavka vakcina isključivo preko ovlaštenog distributera :: Semberija INFO ::

 

Zeljković: Nabavka vakcina isključivo preko ovlaštenog distributera


Фото: Srpskainfo
Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković na današnjoj pres konferenciji rekao je da se vakcina protiv kovida 19 očekuje u prvom kvartalu 2021. godine ali da je njenu nabavku nemoguće ostvariti direktno od proizvođača već preko distributera.
 
Zeljković je pojasnio da se u ovom trenutku vakcine ne mogu nabaviti direktno od proizvođača ali da prozvođači imaju ovlaštene predstavnike, distributere. Ne možemo isključiti kontrolu vakcina, distributera i sve odredbe zakona BiH, rekao je on.
 
"U ovom trenutku, na žalost, Bosna i Hercegovina ima komplikovan sistem zakona o lijekovima i zakona o javnim nabavkama, mi nemamo dozvolu da kupimo lijekove od nekoga ko nije posrednik odnosno distribubter lijekova, ne možemo vakcine kupiti ditrektno od proizvođača", pojasnio je Zeljković i dodao da su i zemlje u okruženju do sada dobile manje količine vakcina.
 
"Kao što smo više puta naglasili vakcinu protiv kovida 19 očekujemo u prvom kvartalu", rekao je direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Izvor: Nezavisne