IZ UJEDINjENE SRPSKE KRITIKOVALI ODLUKE CIK: Doboj je alibi za poništavanje izbora u Srebrenici :: Semberija INFO ::

 

IZ UJEDINjENE SRPSKE KRITIKOVALI ODLUKE CIK: Doboj je alibi za poništavanje izbora u Srebrenici


Фото - Српска инфо
Odluka Centralne izborne komisije da ne objavi rezultate za Grad Doboj i Opštinu Srebrenica u Republici Srpskoj, potpuno je ogolio ulogu CIK kao produžene ruke SDA.

Saopšteno je ovo iz Ujedinjene Srpske, nakon što su juče rezultati utvrđeni u svim opštinama i gradovima, osim u Srebrenici i Doboju, gdje će biti utvrđeni naknadno.

Oni dodaju da SDA poljuljani rejting i loši izborni rezultati pokušavaju popraviti “stvaranjem i plasiranjem afera u Republici Srpskoj i to u Srebrenici, za koju Bošnjake vežu posebne emocije”.

– Jasno je da je Grad Doboj, u kojem nema nikakvih političkih nepoznanica, korišten samo  kao alibi da bi se pokušali poništiti izbori u Srebrenici. Ujedinjena Srpska javno pita u čemu je razlika što su neki bošnjaci glasali za srpskog kandidata u sarajevskoj Opštini Centar i u Srebrenici? Da li se Bošnjacima u Republici Srpskoj nameće i uslovljava glasačko pravo i da li je to kršenje zakona? – navodi se u saopštenju.

Dodaju da je narod u Srebrenici do sada birao kandidate, i bošnjačke i srpske nacionalnosti, i to je isključivo pravo građana Srebrenice i na ovim i budućim izborima, a svako mijenjanje njihove volje je kršenje zakona i manipulacija.

– Da li je problem u tome što se jedni srpski kandidati smatraju podobnim, a drugi nepodobnim? Da li po toj matrici imaju i podobne i nepodobne partije, pa bi CIK jedne zabranio a druge štitio i favorizovao? Da li su po tom kriterijumu podobnosti za SDA  birani i članovi CIK, i da li se po tom kriterijumu pokušava mijenjati volja naroda? – navode u US.

Postavljaju i pitanje – da li su SDS i PDP svjesni da im je ova uloga za neobjavljivanje rezultata izbora u Srebrenici providna i sramna?

– Republika Srpska je sposobna da zaštiti volju građana Srebrenice, i Ujedinjena Srpska poziva sve građane, partije i Institucije Republike Srpske da zaštite volju građana i djeluju zajedno i odlučno. Republika Srpska je trajna i vječna, a podobni uvijek imaju kratak rok trajanja ili mandata – zaključuju u saopštenju.

Srpska info / Info Bijeljina