ŠAMAC: PARASTOS U OBUDOVCU I DONjOJ SLATINI :: Semberija INFO ::

 

ŠAMAC: PARASTOS U OBUDOVCU I DONjOJ SLATINI


Foto: Srna
U Obudovcu kod Šamca danas je služen parastos za 44 poginula borca i 33 civilne žrtve Odbrambeno-otadžbinskog rata iz ovog mjesta.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Šamac Radovan Zoranović rekao je da poginuli borci ne smiju biti zaboravljeni i da su se i danas okupili da poruče da bez njihove žrtve ne bi bilo Republike Srpske.

Cvijeće na spomen-obilježje položile su porodice poginulih boraca, predstavnici opštinske i mjesne Boračke oranizacije, te lokalne vlasti.

Parastos u Donjoj Slatini

U Donjoj Slatini kod Šamca danas je služen pomen za 10 srpskih boraca iz ovog mjesta koji su poginuli u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, jednom civilu i jednom nestalom licu.
 
Poginulima su prislužene svijeće, a potom su članovi njihovih porodica, predstavici lokalne vlasti, mjesne i opštinske Boračke organizacije položili cvijeće.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Radovan Zoranović rekao je da počast svojim saborcima odaju tradicionalno jednom godišnje.

- Oni su stvorili Republiku Srpsku i naša je dužnost i obaveza je da ih se sjećamo i poštujemo njihova djela - rekao je Zoranović.
 
(SRNA)