Zorana Mihajlović čestitala Bajdenu i Kamali Heris: Pobeda je ženskog roda :: Semberija INFO ::

 

Zorana Mihajlović čestitala Bajdenu i Kamali Heris: Pobeda je ženskog roda


BEOGRAD - Potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović reagovala je sinoć na ishod američkih predsjedničkih izbora ocenom da se duh demokratije ne može nametnuti spolja, a posebno važnim smatra to što su SAD dobile ženu potpredsjednicu.

Mihajlović je na svom Instagramu objavila fotografiju Bajdena i buduće potpredsjednice SAD Kamale Heris, uz poruku u kojoj se navodi:


“Sjedinjene Američke Države dobile su predsednika demokratu - Džoa Bajdena. I kao što je veliki Mahatma Gandi govorio: Duh demokratije ne može se nametnuti spolja. On mora izrasti iz unutrašnjosti naroda”.

Ali, konstatuje Mihajlović, SAD su dobile i potpredsjednicu:

“Jer, pobeda je ženskog roda! Važno je da u godinama koje posvećujemo borbi za rodnu ravnopravnost još jedna žena osvoji značajnu političku poziciju”.

Mihajlovićeva je dodala da veruje da će Kamala Heris, kao prva potpredsjednica u istoriji SAD, vođena demokratskim principima, doprineti boljem položaju žena.

“Jer, to je demokratija - ravnopravno društvo u kojem građanke i građani imaju jednake mogućnosti da ostvare ono što žele”, poručila je Zorana Mihajlović.

​Tanjug / Glas Srpske