Zvaničnici čestitali krsnu slavu BORS-a: Borci odigrali odlučujuću ulogu u odbrani Srpske :: Semberija INFO ::

 

Zvaničnici čestitali krsnu slavu BORS-a: Borci odigrali odlučujuću ulogu u odbrani Srpske


BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je krsnu slavu - Mitrovdan predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomiru Savčiću i njenim članovima i naglasila da je to prilika za podsjećanje na herojske borbe boraca koji su odigrali odlučujuću ulogu u odbrani i očuvanju Srpske.

- U ime građana Srpske i svoje ime, Vama, svim borcima Srpske i porodicama poginulih i nestalih boraca upućujem najiskrenije čestitke povodom obilježavanja Mitrovdana - krsne slave Boračke organizacije - navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je istakla da je obilježavanje krsne slave BORS-a prilika da se sa neizmjernom zahvalnošću i posebnim pijetetom podsjetimo na herojske borbe boraca koji su, vođeni časnim ciljevima i nesebičnom hrabrošću, braneći pravo na život i slobodu srpskog naroda, odigrali odlučujuću ulogu u odbrani i očuvanju Srpske.

 - Njihova žrtva sve nas obavezuje, ali i opominje da nema važnijeg zadatka od onog da čuvamo teško stečenu slobodu, čuvamo, jačamo i unapređujemo Republiku Srpsku i njene institucije - navodi se u čestitki predsjednika Srpske.

U svim opštinama i gradovima Republike Srpske sutra će biti obilježena slava Boračke organizacije Srpske - Mitrovdan.

Dodik: Stradanje boraca za RS nikada ne smije biti zaboravljeno

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Boračkoj organizaciji, svim borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih boraca krsnu slavu - Mitrovdan, ističući da je njihova uloga u stvaranju i očuvanju Republike Srpske nemjerljiva, zbog čega im društvo duguje vječnu zahvalnost i poštovanje.

 - Svim borcima Republike Srpske želim da odam priznanje za najveće zasluge u odbrani Republike Srpske i interesa srpskog naroda u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Ovo je prilika da se sjetimo i odamo priznanje i zahvalnost svim herojima koji su za Republiku Srpsku dali živote i da ukažemo na važnost i značaj poboljšanja materijalnog statusa boraca, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida - istakao je Dodik.

On je naglasio da svi mi u Republici Srpskoj imamo čast i odgovornost, ali i obavezu da čuvamo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i da se s dubokim poštovanjem sjećamo boraca koji su dali živote da bismo mi danas živjeli u miru i slobodi u svojoj Republici, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

 - Stradanja i žrtve koje su borci podnijeli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu nikada ne smiju biti zaboravljene - poručio je Dodik.

Višković:Sačuvali slobodu našeg naroda

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, povodom krsne slave BORS-a, uputio je čestitku predsjedniku Savčiću i svim članovima ove organizacije.

 - Na današnji dan se sa ponosom sjećamo naših heroja, odajemo im poštovanje i neizmjernu zahvalnost jer su oni svojim junaštvom sačuvali slobodu našeg naroda i Republiku Srpsku. Njihova hrabrost, neustrašivost i žrtva sa kojom su branili svoju otadžbinu nikada ne smije biti zaboravljena - naveo je Višković.

Prema njegovim riječima, unapređenje položaja porodica naših vojnika i njihovih saboraca ostaje prioritet Vlade Republike Srpske.

- Povodom krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske – Mitrovdana, u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem najiskrenije čestitke Vama, svim borcima Republike Srpske i porodicama poginulih i nestalih boraca - navodi se u čestitki Viškovića.

Milunović: Žrtvu boraca Srpska nikan neće zaboraviti

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović čestitao je Mitrovdan BORS-u i poručio da Republika Srpska nikada neće zaboraviti žrtvu koju su borci i njihove porodice podnijeli u toku odbrambeno-otadžbinskog rata.

- Njihov doprinos u odbrani i očuvanju Srpske, kao jedinog garanta opstanka srpskog naroda na ovim prostorima je nemjerljiv. S dubokim poštovanjem sjećamo se i odajemo priznanje borcima koji su dali život za odbranu naših ognjišta i slobodu koju danas imamo - naveo je Milunović u čestitki predsjedniku i svim članovima BORS-a.

On je naglasio da Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite i BORS, kao organizacija od posebnog interesa, dugo godina sarađuju na dobrim i partnerskim osnovama i uspješno su realizovali brojne projekte na unapređenju statusa, prava i materijalnog položaja boračkih kategorija.

- Siguran sam da će naša saradnja ubuduće biti još bolja i kvalitetnija u korist kategorija koje predstavljamo - naveo je Milunović.

Milunović je dodao da će Vlada Srpske i dalje snažno raditi na tome da, u okviru ekonomskih mogućnosti Republike, borci Srpske žive dostojanstvenije. - Želim da krsnu slavu, koju dočekujemo u složenim epidemiološkim uslovima, provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju - poručio je Milunović.

Glas Srpske