Inspektori zatvorili sedam ugostiteljskih objekata zbog nepoštivanja mjera :: Semberija INFO ::

 

Inspektori zatvorili sedam ugostiteljskih objekata zbog nepoštivanja mjera


U 25 slučajeva inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama u Republici Srpskoj utvrđene su nepravilnosti i izrečene kazne u iznosu od 30.000 KM, dok je za sedam objekata izrečena mjera zabrane rada. 
 
Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 3.052 inspekcijske kontrole. 
 
U okviru sprovođenja navedenih mjera u protekla četiri mjeseca izvršeno je više od 23.000 inspekcijskih kontrola u kojima su do sada izrečene kazne u iznosu od oko 356.000 KM, dok je za 29 ugostiteljskih objekata izrečena i mjera zabrane rada.
 
Iz Inspektorata Republike Srpske saopšteno je da će u narednom periodu biti nastavljene pojačane kontrole, posebno u ugostiteljskim objektima u večernjim časovima, sredstvima javnog prevoza, ali i ostalim objektima za koje je specifična veća frekvencija građana.
 
– Imajući u vidu da je virus korona prisutan u populaciji i da je epidemiološka slika pogoršana, još jednom podsjećamo građane i privredne subjekte da je naša kolektivna odgovornost trenutno najbolja zaštita od širenja virusa, te ih pozivamo da se pridržavaju preventivnih mjera i izbjegavaju nepotrebna okupljanja u većem broju – navodi se u saopštenju.
 
Iz Inspektorata navode da zdravstvena zaštita stanovništva, isplate plata i socijalnih davanja ne smiju biti dovedeni u pitanje, a povećanje broja oboljelih, opterećenost zdravstvenih ustanova i udari koje privreda trpi poslednjih pola godine predstavljaju ozbiljan rizik i za naredni period.