Poreska uprava Republike Srpske: Objavljen spisak poslovnih subjekata koji su dobili pomoć Vlade RS :: Semberija INFO ::

 

Poreska uprava Republike Srpske: Objavljen spisak poslovnih subjekata koji su dobili pomoć Vlade RS


Poreska uprava Republike Srpske objavila je danas na svojoj zvaničnoj internet stranici pregled poslovnih subjekata kojima je mjerama Vlade RS odobrena pomoć radi ublažavanja ekonomskih posljedica usljed panmdemije virusa korona.

Spisak tih poslovnih subjekata objavljen je na početnoj strani internet stranice www.poreskaupravars.org, u sekciji Info-COVID 19. Spiskovi poslovnih subjekata koji su objavljeni podjeljeni su u dva dijela, na način da se na jednom spisku nalaze poslovni subjekti kojima je u pomoć odobrena u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 po kojoj je pravnim licima i preduzetnicima koji su ispunjavali uslove odobrena uplata poreza i doprinosa za mart 2020. godine, isplata najniže plate za april i uplate doprinosa na tu najnižu platu, kao i za uplatu poreza i doprinosa ili najniže plate za maj 2020. godine u zavisnosti od dužine trajanja zabrane obavljanja djelatnosti u maju 2020. godine.

Drugi dio spiska odnosi se na poslovne subjekte kojima je pomoć Vlade RS odobrena u skladu sa Uredbom o dodjeli sredstava poslovnim subjektima i preduzetnicima radi saniranja posljedica pandemije virusa korona za april 2020. godine, a po kojoj su pravo na pomoć imali poslovni subjekti i preduzetnici koji su djelimično prestali sa radom ili imali smanjen obim poslovanja zbog bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Poreska uprava Republike Srpske