Adamović čestitala dan učitelja: Učitelji su most između sadašnjosti i budućnosti! :: Semberija INFO ::

 

Adamović čestitala dan učitelja: Učitelji su most između sadašnjosti i budućnosti!


Svjetski dan učitelja treba da podigne nivo podrške učiteljima širom svijeta, jer oni su ti koji ispunjavaju potrebe današnjih a ispunjavaće potrebe i budućih generacija – istakla je Vesna Adamović, predsjednica Aktiva žena SDS u čestitci povodom Svjetskog dana učitelja.
 
„Učitelji su most između sadašnjosti i budućnosti. Prolaskom kroz školovanje, učitelj se nosi kao uspomena na drugog roditelja. Žene SDS-a svjesne uloge koju učitelji nose,  ne samo za obrazovanje, već  stvaranje  i  oblikovanje ličnosti u svim generacijama, pridružuju se čestitkama za ovaj dan“ – poručila je predsjednica Aktiva žena SDS.
 
On je istakla da SDS na ovaj dan,  želi još jednom  da naglasi koliki  je društveni doprinos svakog učitelja ponaosob.
 
„Posebno u ovim okolnostima globalne epidemije izazvane virusom Kovid 19 učitelji i ostali prosvjetni radnici su opterećeni  više nego uobičajeno. Da bi i u ovim okolnostima nastavni proces funkcionisao na korist i djece i roditelja, i dalje smatramo da se projekat elektronskog dnevnika u školama treba prolongirati za neka bolja vremena“ – naglasila je Vesna Adamović.
 
„Čuvajući učitelje, čuvamo naše društvo, jer su oni poslije roditelja prvi u ljestvici koji oblikuju budućnost naše države. Srećan dan svim učiteljima u Republici Srpskoj!“ – stoji u čestitci predsjednice Aktiva žena SDS.
 
SDS - Sektor za politiku i medije