Preminuo Banjalučanin zaražen koronom, 61 novi slučaj u RS :: Semberija INFO ::

 

Preminuo Banjalučanin zaražen koronom, 61 novi slučaj u RS


BANjALUKA – Muškarac srednje životne dobi iz Banjaluke preminuo je od posljedica zaraze virusom korona, a u posljednja 24 časa virus je potvrđen kod 61 osobe u Republici Srpskoj.

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 369 laboratorijskih uzoraka.

29 novozaraženih je iz Banjaluke, pet iz Laktaša, četiri iz Prnjavora, po tri iz Gradiške i Ribnika, po dvije iz Dervente, Kneževa, Kotor Varoša, Trebinja i Čelinca i po jedna iz Bijeljine, Bileće, Zvornika, Lopara, Mrkonjić Grada, Novog Grada i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.167 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 298 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.177 osoba, a testirano je ukupno 78.088 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 172, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 54, a u opštim bolnicama 118.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.780 osoba, a nadzor je završen kod 59.827 osobe.

Nezavisne novine