POMEN ZA 64 POGINULA BORCA SA PODRUČJA PISKAVICE (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

POMEN ZA 64 POGINULA BORCA SA PODRUČJA PISKAVICE (FOTO)


Foto: RTRS
U banjalučkoj Mjesnoj zajednici Piskavica danas je služen parastos za borce Vojske Republike Srpske koji su život dali za stvaranje Republike Srpske.

U Mjesnoj zajednici Piskavica danas je održan pomen i položeno cvijeće u znak sjećanja na 64 borca iz te i MZ Gornja Piskavica, koji su dali život za izgradnju Republike Srpske.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao pomenu u Piskavici, kazao je da dva spomenika na jednom mjestu govore o vremenu i prostoru na kome živimo. Prema njegovim riječima, jedan spomenik simbolizuje borbu iz Drugog svjetskog rata i stradanje 1941-1945. godine, a drugi je iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

- Dakle, ovo su prostori na kojima stalno traje borba za slobodu, na kojim stalno imamo žrtve i u kojima sada kao rezultate tih borbi imamo Republiku Srpsku, koja predstavlja naš okvir života – kazao je Radojičić.

Za sadašnje generacije, kako je naglasio – Republika Srpska je garancija opstanka na ovim prostorima i to je ono oko čega sada treba da se okupljamo.


- Na svima nama koji vršimo različite dužnosti je da odajemo počast, da njegujemo sjećanje na one koji su ugradili svoje živote u Republici Srpskoj, te da nastojimo da zajedno svim stanovnicima gradimo bolje uslove života – naveo je Radojičić.

Upravo na prostorima Piskavice, kako je rekao – rađeno je mnogo projekata od komunalne infrastrukture do obnove i gradnje sadržaja za društveni život.

- Uglavnom nastojimo da rješavamo jedan po jedan komunalni problem, a kada je riječ o ovim prostorima najveći problem je u vezi sa vodosnabdijevanjem i upravo su za to vezani naši najveći projekti, ali i oni za društveni život – zaključio je Radojičić.

Predsjednik Boračke organizacije grada Goran Rogić rekao je da se danas sjećamo poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa područja Piskavice.

Predrag Šibarević iz Piskavice kazao je da se svake godine održava ovaj pomen u znak sjećanja na borce sa tog područja koji su dali svoj život za Srpsku. Istovremeno, kako je rekao, položeni su i vijenci za poginule borce Narodno-oslobodilačkog rata.
 
(RTRS)