MOST NA SAVI DOBIJA FORMU :: Semberija INFO ::

 

MOST NA SAVI DOBIJA FORMU


Nakon godinu dana intenzivnih radova, jedan od najvažnijih kapitalnih infrastrukturnih projekata - most na Savi, već dobija formu. Pandemija virusa korona u početku je usporila gradnju, ali zbog povoljnih vremenskih prilika sve faze su urađene u planiranom roku.

Na strani koja pripada BiH do sada je ugrađeno 3.500 kubika betona, 550 tona armature, oko 500.000 kubnih metara kamenog materijala za nasipe, a za dva stuba Es 3 i Es 4, utrošeno 2.700 tona cementa. Ovi parametri potvrđuju da je, u građevinskom smislu, riječ o izuzetno zahtjevnom projektu.

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović najavio je sastanak u Zagrebu u utorak.

- Ja ću na temu izgradnje ovog mosta u utorak imati sastanak u Zagrebu sa ministrom Olegom Butkovićem. Jedna od tema biće i izgradnja dijela brze ceste od ovog mosta do Okučana - rekao je Mitrović.
Direktor Javnog preduzeća Autoputevi Republike Srpske Dušan Topić rekao je da je most preko rijeke Save kod Gradiške jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj. 

- Prema ugovorenoj dinamici, radovi na našoj strani krenuli su dva mjeseca ranije prije radova na hrvatskoj strani, što znači da bi ista slika, koju danas gledamo ovdje, trebalo za dva mjeseca da bude i na njihovoj strani - rekao je Topić.

Ono što je pandemija usporila, nadoknadili su povoljne vremenske prilike i nizak vodostaj Save.

- Radimo zaštitu nasipa i tu su najveći dijelovi posla koji su ostali. Čeka se da se slegne nasip, za šta je potrebno godinu dana, da bi se završili radove na odvodnji i asfaltiranju - pojašnjava Radomir Gvozdenović, odgovorni rukovodilac radova Integral inženjeringa.

Auto-put "9. januar", dio koridora 5C koji prolazi kroz Republiku Srpsku i auto-put Banjaluka-Gradiška, izgradnjom mosta priključiće se evropskoj mreži auto-puteva.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović istakao je da će to imati izuzetan značaj za građane i privredu Republike Srpske i BiH, ali i region.

- Svi oni preko ovog mosta konektuju se na koridor 10 i povezuju Republiku Srpsku, BiH sa kopletnom Zapadnom Evropom. Dakle, ovaj most daje novu dimenziju, rekao bih upotrebnu vrijednost svim auto-putevim kako ovim koji su izgrađeni, tako i onim koji će biti izgrađeni - naveo je Popović.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić saglasan je da će most imati veliki značaj, kako za ovaj grad, tako i za čitavu Republiku.

- Prije svega, nećemo imati veliku gužvu u samom centru grada i grad podijenjen na dva dijela. Ovaj most će značiti puno i za privredni razvoj grada Gradiške jer ćemo stvoriti mogućnost uvezivanja sa Evropskom unijom bržom i otvorenijom komunikacijom - navodi Adžić.

Ugovorom koji je potpisan prošle godine, predviđen je rok od 30 mjeseci za izgradnju mosta, pa bi radovi trebalo da budu završeni na proljeće 2022. godine.
 
(RTRS)