SRBIJA POMAŽE RAZVOJ SRPSKE SVIM KAPACITETIMA :: Semberija INFO ::

 

SRBIJA POMAŽE RAZVOJ SRPSKE SVIM KAPACITETIMA


Foto: Ђ.Милићевић/dnevnik.rs
Potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da Srbija i AP Vojvodina svim svojim kapacitetima pomaže razvoj Republike Srpske u svim oblastima, te da je sa tim ciljem Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu donirao gradu Zvornik košarkašku podlogu.

Milićević je naveo da je Pokrajinska vlada prethodnih nekoliko godina imala izuzetnu saradnju sa predsjednikom Srpske, Vladom i republičkim institucijama na realizaciji mnogo zajedničkih projekata, u oblastima kao što je saobraćaj, privreda, infrastruktura, nauka i obrazovanje.

- Ovo je jedan od tih projekata u oblasti sportske infrastrukture, a prije su realizovani i brojni značajni projekti u oblasti nauke, kulture, privrednog povezivanja i osnivanja privrednih društava, te pomoći najtalentovanijim đacima i studentima iz Srpske - rekao je Miličević u Zvorniku.

On je naveo i da je jedan od dogovora sa predsjednicom Srpske Željkom Cvijanović zajedničkom nastupu na trećim tržištima, kao i međunarodnim investicionim sajmovima.

- Želimo da zajednički predstavimo naše združene privredne potencijale i učinimo da veći broj investicija dođe i u Srbiju i u Srpsku, te da otvaramo nova radna mjesta - rekao je Milićević.

On se osvrnuo i na obilježavanje 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u organizaciji Srpske i Srbije, te naveo da to simbolički govori o ostvarenom jedinstvu, što projekti potvrđuju u praksi.

- Nastavićemo tim putem i taj praznik sljedećih godina slaviti još masovnije, jer nas je ove godine u tome omela epidemija virusa korona - rekao je Milićević.

Grad Zvornik je sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu Vojvodine rekonstruisao košarkaški teren pored Osnovne škole "Sveti Sava". Podlogu za košarkaški teren donirao je Pokrajinski sekretarijat, dok je grad Zvornik obezbijedio nove konstrukcije koševa i uradio rasvjetu.

(SRNA)