Danas zatvaranje privremene Kovid bolnice na Beogradskom sajmu :: Semberija INFO ::

 

Danas zatvaranje privremene Kovid bolnice na Beogradskom sajmu


BEOGRAD - Privremena bolnica na Beogradskom sajmu, u kojoj su se nalazili lakši bolesnici oboljeli od virusa korona, biće zatvorena danas, rekao je direktor ove bolnice Goran Bojović.

Bojović je naveo da će pacijenti biti prebačeni u Mladenovac, koji je za ovo pripremljen.

"Dogovoreno je da u 12.00 časova ekipe Hitne pomoći prebace pacijente u specijalnu bolnicu u Mladenovcu. Ona ispunjava sve uslove i, prema rečima epidemiologa, to je trenutno najbolje opremljena bolnica za Kovid", rekao je Bojović za RTS.

On je precizirao da će danas biti prevezeno 45 pacijenata, a za ostalih 57 čekaju se rezultati i očekuje da će 52 biti negativna.

"Već danas će se početi sa rasformiranjem kreveta i ormara, te dezinfekcijom. Medicinski otpad će biti uklonjen, a ono što može da se koristi, biće prosleđeno", naveo je Bojović.

On očekuje da će u naredna dva dana Sajam i sve oko njega ponovo funkcionisati redovno.

"Ponosni smo na Sajam jer nijedan medicinski radnik, ni ostali koji su tamo angažovani, nisu bili pozitivni na virus korona. Mislim da je to ogroman uspeh države i svih nas", rekao je Bojović.

On je podsjetio da je vojska napravila 3.000 smještajnih kapaciteta u nekoliko hala, ali da je samo hala jedan korištena kao Kovid bolnica.

Bojović je istakao da su spaseni životi 60 ljudi kojima se zdravstveno stanje pogoršalo, a kasnije su prebačeni u kliničke centre.

On je naglasio da niko nije umro u bolnici na Sajmu koja je bila namijenjena za pacijente bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom.

Pukovnik Veljko Milić rekao je da su u ovom trenutku na Sajmu 103 pacijenta.

On je dodao da je oko 1.300 kovid pozitivnih pacijenata prošlo kroz Beogradski sajam otkako je on pretvoren u privremenu bolnicu, a o njima je brinulo 620 zdravstvenih radnika.

Srna / Nezavisne novine