Nezaboravna novogodišnja noć u Budvi – po dvadeseti put! :: Semberija INFO ::

 

Nezaboravna novogodišnja noć u Budvi – po dvadeseti put!


Budva je već punih dvadeset godina domaćin najluđe novogodišnje noći na Balkanu. Tako će biti i ove godine. Ovaj grad na Jadranu organizuje doček  Nove godine dostojan velikog jubileja - dvadeset godina od prvog javnog dočeka na gradskom trgu.

Na konferenciji za medije u Podgorici direktor Turističke organizacije Budva, Mladen Franović, najavio je petodnevni program koji počinje 28. decembra, koji će odgovoriti različitim muzičkim ukusima ali i turističkim potrebama posjetilaca.

Pet noći će se sastojati od pet različitih tematskih koncerata, od hip-hopa i repa, preko etno i pop zvuka, do elektronske muzike i rok ritmova, pa Budva i ove godine garantuje najbolji provod na Jadranu!

U večernjim satima 28. decembra nastupaju grupe "Most wanted", "Who See" i "Beogradski sindikat". Tokom druge noći na trgu će zapjevati etno grupa "Zora", Halid Bešlić i Marija Šerifović, dok će treća noć u Budvi, prema riječima direktora TOB-a, biti pravo osvježenje, jer će se prvi put na dočeku u Budvi čuti svjetski poznata elektronska imena  Burak Yeter i Darren Emerson.

Najluđu noć u godini "otvoriće" lokalni bend "Jack Lupino & Leftovers", nakon kojih će se publici predstaviti hrvatska grupa "Aerodrom”. Bina, koja će i ove godine izgledati impozantno, zasjaće novom energijom Dina Merlina koji je u Budvi nastupao već nekoliko puta te posjetiocima svaki put priređivao nastup za pamćenje. Peta noć, odnosno prva noć u novoj godini posvećena je rok zvuku, uz "Akademiju", "Partibrejkerse" i "Van Gog". 

Tradicionalni koncert klasične muzike održaće se, kao i ranijih godina, 1. januara u 13 sati, a poštovaocima operskih arija ovoga puta predstaviće se Sara Vujošević, Emilija Minić, Marijana Šovran i Lana Asija Dabović.

Već dvadeset godina Budva dočekuje svoje goste najpoznatijim muzičkim imenima te i ove godine ima zadatak da svojim posjetiocima priredi jubilej za pamćenje. Pored nezaboravnog noćnog programa za sve posjetioce tu je i bogat dnevni sadržaj, kao i „Božićni bazar“. Očekuje se da svojim programom i Udruženje hotelijera obogati cjelokupnu ponudu. 

Čarobni trg ispred Starog grada u Budvi, okružen drevnim zidinama starim više od 2000 godina postaće koncertni prostor idealan za slavlje sa prijateljima i nove početke. Neka vaša Nova godina počne najbolje što može – zato vidimo se u Budvi – i to po dvadeseti put!