U HRVATSKOJ REGISTROVANO JOŠ 68 ZARAŽENIH, OSMORO PREMINULO :: Semberija INFO ::

 

U HRVATSKOJ REGISTROVANO JOŠ 68 ZARAŽENIH, OSMORO PREMINULO


U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa registrovano 68 novozaraženih virusom korona, što je ukupno 1.079, a preminulo je osam oboljelih, jedan više nego juče, saopšteno je iz Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Oporavila su se 92 bolesnika, četiri više nego juče, a na respiratoru ih je 39.
Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš rekao je na konferenciji za novinare da je preminula još jedna osamdesetpetogodišnja žena u bolnici "Dubrave", koja je bila hronični bolesnik.

On je naveo da je do sada sprovedeno 9.250 testiranja, od čega 828 juče, javila je Hina.

- Jedini način sprečavanja širenja infekcije jeste dosljedno pridržavanje propisanih mjera - ponovio je Beroš.
Ministar unutrašnjih poslova i šef Štaba Davor Božinović rekao je da je policija u 45 ugostiteljskih objekata zabilježila kršenje mjera Štaba, na području u nadležnosti karlovačke Policijske uprave jedan, u koprivničko-križevačkoj jedan, u krapinsko-zagorskoj dva, ličko-senjskoj dva, u splitsko-dalmatinskoj zabilježeno je 14, u varaždinskoj šest, vukovarsko-sremskoj tri, zadarskoj šest i zagrebačkoj 10 slučajeva.

- Policija je otkrila da su 45 lokala radila nakon što je donesena odluka o obustavi rada - rekao je Božinović.
On je iznio i podatak da je u posljednja 24 časa zaprimljeno 86 prijava o kršenju samoizolacije, a u 29 slučajeva utvrđeno je kršenje i o tome je obaviješten Državni inspektorat.

U službama koje su na terenu u kontaktu s oboljelima oboljelo je 13 policijskih službenika, tri vatrogasca, osam pripadnika Oružanih snaga, dva radnika Državnog inspektorata, a u Štabu nemaju podatak da se neko od novinara ili snimatelja zarazio virusom korona.