Koridor 10 pušten za saobraćaj, Vučić zahvalio Borisovom i Dodiku :: Semberija INFO ::

 

Koridor 10 pušten za saobraćaj, Vučić zahvalio Borisovom i Dodiku


Srbija je zavšila poslednji metar Koridora 10. ieonica istočnog kraka od Proseka do Crvene Reke ka bugarskoj granici svečano je danas puštena za saobraćaj.

Svečanosti je prisustvovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Bugarske Bojko Borisov, predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, kao i predstavnici vlada dvije zemlje, inostranih kreditora i kompanija koje su radile na ovoj deonici.

Prisutnima se prvi obratio premijer Bugarske Borisov.

"Bugarska industrija koristiće ovaj autoput u cjelosti, da plasira svoju robu ka Evropi. Srbiji neka je sa srećom. Želim da ga u zdravlju koristite", rekao je Borisov na otvaranju.

Poslije Borisova, nastupili su folkorni ansambli iz Istočne Srbije, a zatim se prisutnima obratio predsjednik Srbije.

"Hvala svim građanima što ste došli u ovolikom broju. Hvala vam što volite našu Srbiju", rekao je Vučić, a zatim se zahvalio Borisovu i Miloradu Dodiku.

"Sreća je mala reč da opišem koliko sam danas srećan. Kada smo pre nekoliko godina počeli da menjamo zemlju, ovo sam hteo. San je bio stotine kilometara modernih puteva. Ovo je čudo. Napravili smo više kilometara nego prethodnih 40 godina. Napravili smo ih da se naši građani iz Evrope vaćaju u našu državu, da ekonomski napredujemo, da se otvaraju nove fabrike, da čuvamo naše građane", rekao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na povezivanje Bugarske i Srbije kroz gasovod.

"Danas ovde na Koridoru 10 vidim srećne ljude. Nećemo da stanemo ovde. Nastavićemo da gradimo bez prestanka, da ova zemlja bude bolja", rekao je Vučić, a zatim se zahvalio građevincima koji su gradili autoput, predstavnicima Vlade Srbije i nadležnim preduzećima.

Predsjednik Srbije je naglasio da mi moramo da se oslonimo na sopstvene snage, ali i da gradimo prijateljstvo. Vučić je naglasio prijateljstvo sa Bugarskom. Prokomentarisao je izjavu Borisova, da sada Srbija ima svoje luke u ovoj zemlji. On je rekao i da tako Bugarska može da računa da ima svoje gradove u Srbiji.

Vučić se zatim na bugarskom obratio Borisovu, što su okupljeni ispratili aplauzom. Borisov se vratio na binu, gdje su se srdačno zagrlili.

Oko tunela na "kosini 6" nalaze se transparenti sa natpisima "Srbija povezuje Evropu", "odgovorno ka cilju", "gradimo ka budućnosti", "put pobede", "put uspeha"... Građani nose srpske zastave i veliki transparent "Budućnost Srbije", "Niš je iz Vučića", sa slikom predsjednika Srbije, jer, kako kažu, bez njega ne bi bilo ni autoputa.

Nezavisne novine/Info Bijeljina