ČETVOROSTRUKI UBICA DO DETALjA OPISAO SVOJ ZLOČIN – HLADNOKRVNO IH POBIO ZBOG 500 EVRA! :: Semberija INFO ::

 

ČETVOROSTRUKI UBICA DO DETALjA OPISAO SVOJ ZLOČIN – HLADNOKRVNO IH POBIO ZBOG 500 EVRA!


Davor P. (35), osumnjičen za ubistvo četiri osobe kod Jabukovca, priznao je zločin i pred tužiocem, a potom do detalja hladnokrvno i bez trunke griže savjesti opisao kako je počinio masakr zbog svote novca od oko 500 evra.

– Kad sam prišao salašu, primijetio me je pas i počeo da laje. Otišao sam do potoka da razmislim šta da radim, pa sam odlučio da se vratim. Zatekao sam ispred kuće baba Dragicu i Draganu, koja je sjedila i čitala neku knjigu. Povikao sam im da mi kažu gdje su pare, a Dragana je ustala, dohvatila sjekiricu i krenula na mene.

Ovim riječima je, kako piše Kurir, juče na saslušanju u tužilaštvu opisao svoj krvavi pir Davor P. (35) iz sela Jabukovac kod Negotina, osumnjičen za četvorostruko ubistvo koje se desilo 7. avgusta.

Premišljao se

Davor P. je uhapšen u subotu zbog sumnje da je prije 20 dana na salašu u selu Žitkovo, koje je od njegove kuće udaljeno oko pet kilometara, tokom pljačke ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

On je nakon hapšenja u policiji priznao zločin i pokazao gdje je sakrio arsenal oružja, među kojem je i ono koje je koristio tokom zločina. Kako saznaje list, gotovo identičnu priču ponovio je i na saslušanju kod tužioca.

– Ja nikada nisam bio kod njih, nisam čak ni znao gdje im je tačno salaš, već sam ga tražio i našao. Kada sam krenuo u pljačku, mislio sam da je kod kuće samo baba Dragica i da ću lako prijetnjom od nje saznati gdje im je novac, jer sam čuo da su mnogo bogati. Novac mi je bio potreban za ljubavnicu, koja mora da plati operaciju – rekao je Davor P. i dodao:

– Lavež psa me je pokolebao, pa sam otišao na obližnji potok. Odlučio sam da se vratim na salaš i izvršim pljačku. Ispred kuće sam zatekao baba Dragicu, ali i Draganu. Viknuo sam na njih: “Gdje su pare?!” Međutim, Dragana je bez razmišljanja ustala, dohvatila sjekiricu i krenula na mene. Uplašio sam se i pobjegao – rekao je navodno Davor P.

Nakon toga se ponovo vratio na obližnji potok.

– Sjedio sam i razmišljao da li da ih ubijem. Ustao sam i ponovo krenuo kod njih. Prvo sam ubio babu, a zatim i Draganu. Ušao sam u kuću i počeo da pretresam. Tražio sam novac kada se iznenada odnekud pojavila Ljubinka. Pucao sam i u nju. Nakon toga vratio sam se i nastavio da tražim novac – rekao je osumnjičeni.

Vještačenje

– Odjednom sam čuo traktor. Izašao sam da vidim ko je i ugledao Raju. Ništa mi nije preostalo nego da pucam i u njega. Nastavio sam da preturam po kući kada mi se učinilo da se Raja pomjera. Opet sam izašao i pucao mu u glavu. Kako do tada još uvijek nisam našao pare, vratio sam se i u sobi našao 300 evra i oko 30.000 dinara, koje sam uzeo i pobjegao.

Njemu je nakon saslušanja podređen pritvor do 30 dana.

– Osumnjičenom će biti određeno psihijatrijsko vještačenje, iako se na prvi pogled i na osnovu njegove izjave ne primejćuje ni trunka neuračunljivosti – potvrdili su za Kurir u Višem tužilaštvu u Negotinu.

Mještani: Nikada nije imao ljubavnicu

Mještani Jabukovca prvi put su iz medija čuli da Davor P. ima neku ženu.

– Da ima djevojku ili ljubavnicu, bar neko bi to u selu znao. Možda je on umislio kako mu je neka žena ljubavnica. Imao je on bubice u glavi… Stvarno apsolutno niko ne zna da je on imao bilo kakvu vezu – kažu mještani. Da nije imao djevojku niti ljubavnicu, za Kurir je na neki način potvrdio i njegov djeda Radovan.

– Ma kakva ljubavnica. Nije imao djevojku, znali bismo to. Nikad nijednu nije doveo u kuću. Ne vjerujem da je on pobio te ljude, ali ako jeste, treba da odgovara – rekao je Radovan, djeda osumnjičenog za ubistvo.

(srpskainfo)