Otvoren poziv za prijave na program ,,Tandem Zapadni Balkan": Prijave do 20. septembra


Beograd
"Tandem Zapadni Balkan" je jednogodišnji program za kulturne radnike koji ima za cilj podržati praktično učenje kroz strateške kulturne akcije, kako bi se razvile inovativne prakse i ostvarila prekogranična saradnja na rješavanju gorućih pitanja regije Zapadnog Balkana.

Prvo izdanje programa "Tandem Zapadni Balkan" je otvoreno za kulturne menadžere, aktiviste, umjetnike, arhitekte i preduzetnike u oblasti kulture koji su vezani za neku organizaciju (neprofitne organizacije, javne ustanove, loklalna samouprava ili poslovni subjekti u oblasti kulture, a registrovani su u jednoj od šest zemalja Zapadnog Balkana – Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna gora, Sjeverna Makedonija i Srbija).

Tandem Program su kreirale Evropska kulturna fondacija (ECF) i organizacija MitOst 2011. godine i do danas je podržano više od 600 kulturnih organizacija iz 300 zajednica. Pored ove dvije organizacije, program "Tandem Zapadni Balkan" provode i Balkanska mreža muzeja (Sarajevo, BiH), Jadro (Skopje, Sjeverna Makedonija), Centar za kulturnu dekontaminaciju i "Balkans, let's get up!" (Beograd, Srbija).

Prijave i cjelokupni program "Tandem Zapadni Balkan" su na engleskom jeziku, a poziv je otvoren do 20.09.2019. godine.

Odabrane 24 osobe će biti pozvane da učestvuju na partnerskom forumu; Provedu 10 dana u partnerskoj organizaciji; Učestvuju na 3 radionice. Troškovi puta i života su pokriveni za odabrane učesnike. Formirani parovi (Tandemi) će dobiti 3.000 € kao početno finansiranje za zajedničku projektnu ideju, mentorstvo i promociju implementacije zajedničke inicijative. Četvorodnevni forum Tandem partnera je planiran u Beogradu, 12 – 16. novembra 2019. godine.

Više informacija na: https://www.tfaforms.com/4752775