Dojave o bombama u Vladi i većini hrvatskih institucija :: Semberija INFO ::

 

Dojave o bombama u Vladi i većini hrvatskih institucija


ZAGREB - U Hrvatskoj su jutros u Vladu, sudove i većinu državnih institucija upućene dojave o bombama, a u toku je evakuacija, javljaju hrvatski mediji.


Dojave su stigle elektronskom poštom.

Iz hrvatskog MUP-a saopšteno je da je jutros u kratkom periodu više policijskih uprava primilo anonimne dojave da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave.

Dojave se odnose na veći broj objekata pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

Na sve lokacije upućeni su policijski službenici, koji vrše provjere, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo pravosuđa i uprave saopštilo je da su anonimne dojave primili Vrhovni sud Hrvatske, zatim županijski sudovi u Zagrebu, Dubrovniku, Karlovcu, Zadru, Vukovaru, Puli, Varaždinu, Velikoj Gorici, Sisku, Splitu, te Opštinski građanski sud u Zagrebu, Opštinski krivični sud u Zagrebu, Opštinski prekršajni sud u Zagrebu i Opštinski sud u Splitu.

Predsjednik Vrhovnog suda Hrvatske Radovan Dobronić rekao je da je o dojavi obaviješten tokom sastanka sa delegacijom vrhovnog suda Ukrajine, te da smatra da je to povezano sa tim.

"Nekako mi se čini da je to namjerno napravljeno u ovom trenutku", rekao je Dobronić.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je da su dojave primljene za otprilike deset pravosudnih tijela.

"Obaviještena je policija, evakuisani su zaposleni", naveo je Malenica. 


​Glas Srpske