POSLIJE PANTERA POJAVIO SE I MEDVJED, GRAĐANI U PANICI :: Semberija INFO ::

 

POSLIJE PANTERA POJAVIO SE I MEDVJED, GRAĐANI U PANICI


U pribojskom selu Bučje, tragovi medvjeda su vidljivi na svakom koraku.

Mještani se svakodnevno susreću sa medvjedom koji im pričinjava ogromnu materijalnu štetu u domaćinstvima, ali i širi strah među ljudima.

"Svaki dan primećujemo da dolazi u selo. Iza moje kuće čim padne mala kiša vide se njegovi tragovi. Za samo godinu dana tri puta je dolazio u moje domaćinstvo i razvaljivao košnice u kojima držim pčele. Osećamo se nesigurno i jer nikada ne znamo sa koje strane može da izleti", rekao je mještanin Bučja.

Kako mještani navode, zbog iznenadne pojave medvjeda saobraćaj ka Priboju i Bijelom Polju odvija se otežano, naročito autobuski.

"Pored toga što ne smemo decu same da pustimo u školu, često zbog njegove blizine ne smemo da odemo ni mi stari do autobuskog stajališta. Gotovo svako jutro izađe na put kao da zna red vožnje. Čekamo da se pomeri, ode kroz šumu u nepoznatom pravcu, tek tada možemo nastaviti svojim putem. U našem selu postoji hranilište za njih pa se ponekad u našoj blizini okupi veći broj njih. Tada iz šume dopire rika", dodaju mještani sela Bučje, prenosi Rina.

Međutim, ovo nije jedini slučaj u Srbiji. Sa sličnom mukom se već godinama suočavaju mještani planinskih sela u Zapadnoj Srbiji, a zbog zabrane lova njihova brojnost sada je dosta veća.

(Nezavisne)