ĐUKANOVIĆ: DODIK JE POMOGAO OBNOVU NEZAVISNOSTI CRNE GORE


"Želim da Vam potvrdim da je gospodin Dodik zaista bio vrlo konstruktivan u onoj fazi u kojoj je Crna Gora pokušavala da ostvari svoje demokratsko pravo da u procesu disolucije bivše Jugoslavije testira raspoloženje svojih ljudi, da i ona poput, do tada već četiri bivše jugoslovenske republike, u ovom slučaju ne uspostavi, nego obnovi svoju nezavisnost", kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je u intervjuu BN TV rekao da je mišljenja da je Dodik to radio na bazi procjene da će to biti doprinos regionalnoj stabilnosti.

"Vjerujem da ste saglasni da smo imali dobru procjenu-da je nezavisna Crna Gora zaista predstavnik jednog novog kvaliteta regionalne stabilnosti u odnosu na neko prethodno vrijeme", kazao je Đukanović.

Odgovarajući na pitanje da li bi podržao ideju o odvajanju Republike Srpske od BiH o čemu Dodik često govori, crnogorski predsjednik kaže da je oficijelni stav Crne Gore i njegov da podržava BiH u dejtonskim granicama.

"Kada govorimo o nezavisnosti dijelova nekadašnjih konstituenata ex Jugoslavije ja bih rekao da je to jedan drugi kvalitet i jedna druga tema. Znamo svi da je ideja oko nacionalne podjele BiH bila prisutna i 90-tih godina i da je to jedna od ideja koja je dovela do krvavog rata", kazao je Đukanović. 

​RTVBN