NjEMCI ODBILI DA PLATE RAČUN U SPLITSKOM RESTORANU, UCJENjIVALI VLASNIKA, A ONDA SE POLICIJA OSRAMOTILA


Foto: Wikipedia/Wikipedia
Grupa njemačkih turista u jednom splitskom restoranu je naručila večeru za njih 11, a kad im je na kraju konobar donio račun, rekli su da će platiti samo pola iznosa, kaže konobar.

U suprotnom, zaprijetili su da će restoran dobiti 11 negativnih ocjena na Trip advajzoru.

Račun za meso, ribu, vino i druga pića za njih 11 iznosio je 4527,80 kuna (oko 612 evra). Bili su to mlađi gosti, većinom 30-godišnjaci, koji se za vrijeme večere nisu žalili ni na hranu, ni na uslugu. Radilo se, dakle, o pokušaju ucjene jer mnogi turisti prilikom izbora ugostiteljskog objekta pridaju pažnju ocjenama na sajtu Trip advajzor pa bi 11 negativnih ocjena poprilično uticalo na promet ovog restorana.

Kako je vlasnik restorana ispričao za medije, ovakvo ponašanje smatrali su pokušajem pljačke, ali nije im padalo na pamet da se sami na bilo kakav način obračunaju s ucjenjivačima, već su pozvali policiju da to riješi. I tada su pogriješili, zaključio je. Naime, policija je, kako tvrdi, uzela podatke samo jednog gosta pa ih pustila da odu, a osoblju restorana su predložili da ako žele, pokrenu privatnu tužbu.

Tako su u splitskom restoranu nahranili 11 Njemaca a da za to nisu dobili ništa, a na izdati račun će morati da plate PDV državi iako nisu uspjeli da ga naplate, pa čak ni tu polovinu iznosa koju su im ucjenjivači na početku bili ponudili.

Ugostitelj se obratio advokatima, ali je dobio odgovor da će vrlo teško dokazati da su gosti konzumirali večeru, pogotovo jer policija nije napravila zapisnik.

– Eto, opljačkali su nas, stoga želimo da se za ovaj problem čuje jer ne vjerujemo ni da smo mi jedini lokal koji su posjetili i prevarili, niti mislimo da je ovo jedina ekipa koja se časti na račun prijetnji objavama na Trip Advisoru i sličnim internet-platformama – zaključio je vlasnik restorana za Dalmatinski portal.

(Index)