Poljoprivrednici Semberije posjetili najznačajniju smotru agrara :: Semberija INFO ::

 

Poljoprivrednici Semberije posjetili najznačajniju smotru agrara


Kako i proteklih godina, Agrarni fond Grada Bijeljina organizovao je za poljoprivrednike Semberije odlazak na 86. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu, koji je otvoren 11. maja, a trajaće do petka, 17. maja 2019. godine.

Oko 600 semberskih poljoprivrednika imalo je priliku da se na ovoj najvećoj i najznačajnijoj smotri agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi upozna sa najaktuelnijim temama iz ove oblasti.

- Gradska uprava i Agrarni fond tradicionalno organizuju posjetu ovom najznačajnijem godišnjem događaju za poljoprivrednike. Cilj posjete je da se vide i na domaćim njivama primijene najnovija svjetska dostignuća kada je riječ o poljoprivrednoj proizvodnji. Upravo je ovaj događaj prilika da se naši ljudi upoznaju sa spojem iskustva i najnovijih dostignuća u poljoprivredi i to prenesu u Semberiju  - istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je zajedno sa poljoprivrednicima posjetio Sajam.

Na Poljoprivrdnom sajmu nastupa 1.518 firmi, institucija i organizacija, a predstavljaju proizvode i usluge iz 61 države. Poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu predstavljaju firme iz devet zemalja.

Grad Bijeljina