Vučić sutra u Sarajevu, na poklon donosi vakcine :: Semberija INFO ::

 

Vučić sutra u Sarajevu, na poklon donosi vakcine


SARAJEVO - Srpski predsjednik Aleksandar Vučić sutra dolazi u službenu posjetu Sarajevu i donosi vakcine koje će Srbija donirati BiH.

Vučić je za "Dnevni Avaz" potvrdio da sutra dolazi na Aerodrom Sarajevo.

- Mislim da to može da pomogne u BiH, pre svega svim lekarima koji rade u "crvenoj zoni" i nekim starijim ljudima. Donosimo sutra  5.000 doza vakcina - najavio je predsjednik Srbije.

On je rekao da će doći samo na Sarajevski aerodrom i vakcine predati domaćinima – predsjedavajućem i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, te članovima Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću.

- Moja poruka svim ljudima u BiH je da mi o sebi zajedno moramo da brinemo mnogo više, jer kada smo zajedno, onda sve možemo da postignemo, a ne da se stalno svađamo i prepiremo i drugima damo da nama upravljaju, a tada ne dobijemo ništa. Lepo je što se svima drugima zahvaljujemo koji nam nerijetko daju mrvice sa stola. Najvažnije je da se mi okrenemo budućnosti, da se mi okrenemo sebi - rekao je Vučić.

On smatra da su ljudi u regionu jedni drugima najpreči da pokušaju zajednički da rješavaju sve probleme.

- Ja sam Srbin, od oca i majke, Srbina i Srpkinje, ali jednako ovo želim svakom Bošnjaku, svakoj Bošnjakinji, kao i svakom Hrvatu i svakoj Hrvatici. Jer kada smo mi zajedno, kada mi radimo zajedno za dobrobit svih nas i svih naših ljudi, onda smo nepobjedivi i mnogo snažniji i jači nego što smo danas - poručio je Vučić.

Kliks navodi da će s Vučićem u delegaciji biti i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Vlada FBiH je prije nekoliko dana prihvatila ponuđenu pomoć Srbije u borbi virusa korona odnosno pet hiljada vakcina "AstraZeneke". Srbija je ranije donirala Srpskoj 5.000 doza ruske vakcina "sputnjik V".

Vučić će u Sarajevu boraviti tokom dana s obzirom da je poslijepodne planiran povratak u Beograd.

​Glas Srpske