DAČIĆ: IZJAVE IZ PRIŠTINE DA ĆE BAJDEN PONIŠTITI SPORAZUME SU ZAMAJAVANjE :: Semberija INFO ::

 

DAČIĆ: IZJAVE IZ PRIŠTINE DA ĆE BAJDEN PONIŠTITI SPORAZUME SU ZAMAJAVANjE


Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocijenio je kao zamajavanje izjavu vršioca dužnosti predsjednika samoproglašenog Kosova Vjose Osmani da će lobirati kod administracije predsjednika SAD Džozefa Bajdena da se ponište Briselski i Vašingtonski sporazum.

- To je toliko suludo. Zamislite, Bajden se toliko zabrinuo da ne zna prosto šta će da radi u narednim danima. Je li oni /u Prištini/ zaista misle da živimo u devedesetim godinama, kada su imali podršku cijelog svijeta? Očito da ne shvataju da više nisu miljenici - naveo je Dačić.

On je rekao za televiziju "Hepi" da to što priča Osmanijeva nema šanse da bilo ko razuman iz Evrope ili SAD prihvati.

Dačić je napomenuo da je novi američki državni sekretar Entoni Blinken, u vrijeme kada je potpisivan Briselski sporazum, bio u administraciji SAD, kao i Bajden, te da su i jedan i drugi hvalili taj sporazum.

On je rekao da je Srbija uvijek bila pristalica toga da ono što se potpisuje treba i da sprovodi, dok Priština ono što potpiše ne želi da sprovodi.

- Hajde što Priština ne želi da sprovede formiranje zajednice srpskih opština, nego ni EU, koja je isto potpisnik Briselskog sporazuma... Nisam siguran da će postojati politička volja ne samo od Prištine, nego i iz Brisela, ali mi ćemo insistirati na tome - dodao je Dačić.
 
(SRNA)