Mediji: Protiv Ðukanovića 18 krivičnih prijava od 2017. godine :: Semberija INFO ::

 

Mediji: Protiv Ðukanovića 18 krivičnih prijava od 2017. godine


PODGORICA - Protiv aktuelnog predsjednika Crne Gore Mila Ðukanovića podnijeto je 18 krivičnih prijava od 2017. godine, od kojih u 12 tužioci nisu našli osnov za pokretanje istrage, pišu podgoričke Vijesti.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), navodi ovaj dnevnik, još nije utvrdilo da li će Ðukanović odgovarati za stvaranje, kako navode, "kriminalne organizacije, pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, primanje mita, javno pozivanje na izvršenje terorističkih djela, izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja".

Upravo za ta krivična djela Ðukanović je prijavljen u posljednje četiri godine, i to su četiri predmeta koja su još u fazi izviđaja, piše list.

Od ostalih 14 prijava, dvije su proslijeđene drugim nadležnim tužilaštvima, a u 12 specijalni tužioci nisu našli osnov za pokretanje istrage i eventualno podizanje optužnice.

Prijavu zbog stvaranje kriminalne organizacije protiv Ðukanovića je 2017. podnio funkcioner Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović.

Osim protiv Ðukanovića, Radulović je krivičnu prijavu podnio i protiv tadašnjeg premijera Duška Markovića i nekolicine ministara.

Radulović je tada saopštio je da je u prijavi naveo brojne dokaze o protivzakonitom i kriminalnom djelovanju, kao što su krivična djela protiv imovine, platnog prometa, životne sredine, zloupotreba službenog položaja, pranje novca, stvaranje kriminalne organizacije, pišu Vijesti, uz detaljno navođenje ko je i kada podnio krivičnu prijavu protiv crnogorskog predsjednika.

Vijesti