Bajden čestitao Vučiću Dan državnosti :: Semberija INFO ::

 

Bajden čestitao Vučiću Dan državnosti


BEOGRAD - Američki predsjednik Džozef Bajden čestitao je Dan državnosti Srbije predsjedniku Aleksandru Vučiću, te poručio da SAD, imajući u vidu 140 godina partnerstva dvije zemlje, ostaju trajno posvećene unapređenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrijednosti.

Bajden je naveo da SAD i dalje ostaju nepokolebljive u podršci Srbiji u pogledu evropskih integracija.

“Pružamo vam podsticaj da i dalje preduzimate teške korake ka postizanju tog cilja, uključujući uvođenje neophodnih reformi i postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Kosovom, koje je fokusirano na međusobno priznanje”, poručio je Bajden u čestitki koju je uputio Vučiću.

On je naveo da se snaga odnosa dvije zemlje temelji na dubokoj istoriji veza između dva naroda koji su ratovali kao saveznici u oba svjetska rata, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Bajden je naveo i kako veoma cijene veliki doprinos koji su Srbi dali američkom društvu u mnogim oblastima, a ukazao je i da SAD cijene i blisku saradnju u borbi protiv pandemije virusa korona.

“Radujem se saradnji sa Vama na produbljivanju prijateljskih veza između naših zemalja i jačanju odnosa između Srbije i SAD. Vama i narodu Srbije želim da radosno proslavite svoj praznik”, navodi se u Bajdenovoj čestitki povodom 15. februara Dana državnosti Srbije. 

Srna / Glas Srpske