HRVATSKA UPUTILA PROTESTNU NOTU SRBIJI :: Semberija INFO ::

 

HRVATSKA UPUTILA PROTESTNU NOTU SRBIJI


Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske uputilo je večeras protestnu notu ambasadi Srbije u Zagrebu.

- Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova najoštrije osuđuje skandalozan čin člana delegacije predvođenog državnim sekretarom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije tokom posjeta Republici Hrvatskoj te slanje poruka kojima se na najgrublji način vrijeđa Republika Hrvatska, te propagiraju poražene velikosrpske ideje - saopštilo je hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, nakon posjete Miloša Stojkovića, povjerenika pravoslavnog manastira Hilandar za humanitarni rad.

Protestna nota uslijedila je nakon objavljivanja video snimka sa kninske tvrđave na kojoj je Stojković rekao "sada smo u našoj Krajini, živjela Srbija, živjela Krajina, živjela Srpska Krajina".

Na snimku se vidi kako Stojaković govori "oni ovdje slave takozvanu Oluju, slave progon srpskog naroda. A mi smo tu da im pokažemo koliko možemo da je ovo ipak Srpska Krajina. Ovde je na vrhu njihova zastava, a daće Bog da jednog dana vratimo našu".

U saopštenju hrvatskog Ministarstva još se konstatuje "žaljenje što te neprihvatljive izjave dolaze od osobe koja je bila dio zvanične delegacije iz Republike Srbije", za šta očekuju zvanično izvinjenje i nedvosmisleno ograđivanje. Najavljeno je i da će policijska uprava šibensko-kninska provesti istragu kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti za dalje preduzimanje mjera iz nadležnosti policije, a protestna nota biće uručena i Ambasadi Srbije u Zagrebu.
 
(Novosti)