ZBOGOM, KRALjU: Šaban sahranjen uz zvuke harmonike :: Semberija INFO ::

 

ZBOGOM, KRALjU: Šaban sahranjen uz zvuke harmonike


Porodica, estrada i javnost oprostili su se od kralja muzike. Emotivna komemoracija održana je u Starom dvoru, posle čega je pevač sahranjen na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.

Komemoracijom u svečanoj sali Skupštine grada, članovi porodice, prijatelji, kolege i poštovaoci oprostili su se od kralja narodne muzike, Šabana Šaulića, koji je potom sahranjen u Aleji zaslužnih građana, na veoma posećenom skupu.
 
U prisustvu pevačeve uplakane supruge Gordane Šaulić, ćerki Ilde i Sanele, sina Mihajla, zeta Zorana "Bate" Mirkovića, unuka Luke Adžića i niza poznatih iz javnog života, tužan skup na komemoraciji je protekao u emotivnim govorima i završen je aplauzom.

Uz nekoliko puštenih video snimaka Šaulićevih govora i uz oproštajne poruke njegove kume, pevačice Zorice Brunclik, tekstopisca njegovih najvećih hitova Radeta Vučkovića i drugih, prisutni su evocirali uspomene na pevačku legendu, preminulu prošlog vikenda posle saobraćajne nesreće u Nemačkoj.

Nekoliko sati posle, legenda domaće muzike ispraćen je na veoma posećenoj sahrani na Novom groblju.
Među poznatim ličnostima koji su po kišnom vremenu došli na sahranu bili su Savo Milošević, Dragan Džajić, Saša Ilić, Aca Lukas, Dara Bubamara, Verica Šerifović, kao i niz drugih koji su u kapeli izjavili saučešće porodici, a potom u koloni otišli do Aleje velikana, u kojoj je Šaban Šaulić položen u grob pored glumca Nebojše Glogovca. 
 
"Dok god je njegove muzike, on će živeti sa nama. Kralj, otac, kum, deda... Uz njegove pesme on će živeti sa nama", rekao je Šaulićev sin Mihajlo, dok je kovčeg bio položen na raku.
 
Harmonikaš Mirko Kodić ostvario je Šabanovu želju da mu upravo on odsvira oproštajnu numeru - "Ne plači dušo".