PACIJENTI SA LAKŠOM KLINIČKOM SLIKOM OD SUTRA U ZAGREBAČKOJ "ARENI" :: Semberija INFO ::

 

PACIJENTI SA LAKŠOM KLINIČKOM SLIKOM OD SUTRA U ZAGREBAČKOJ "ARENI"


Zbog pogoršanja situacije u vezi sa virusom korona, sportska dvorana "Arena" u Zagrebu postaje kovid stacionar u koji će prvi pacijenti biti smješteni sutra.

Riječ je o pacijentima sa lakšom kliničkom slikom i tokom sutrašnjeg dana trebalo bi da ih stigne dvadesetak, prenosi portal "Indeks".

O pacijentima će brinuti sestre iz nekoliko zagrebačkih bolnica.

Koordinator za organizaciju sestrinske službe u stacionaru "Arena" Snježana Krpeta ističe da je za nju i sve njene koleginice veliki izazov da bude sačuvano zdravlje ljekara i medicinskih sestara, odnosno zdravstveni sistem kako bi se bolesnici mogli zbrinjavati od drugih bolesti kojima su izloženi svakodnevno.

Osim medicinskih sestara, u "Areni" će biti raspoređeno 18 ljekara - tri iz Ministarstva odbrane Hrvatske i 15 iz Vinogradske bolnice.

Neurolog i komandant vojnog dijela stacionara u zagrebačkoj "Areni" pukovnik Berislav Dalić uporedio je virus korona sa ratom, navodeći da je virus "neprijatelj sitan, mnogobrojan i nepredvidiv".

U Hrvatskoj je u protekla 24 časa zabilježeno 4.080 novih slučajeva zaraze virusom korona među 11.091 testiranom osobom, a preminulo je 48 osoba.
 
(SRNA)