Građani BiH se solidarišu sa državljanima Austrije :: Semberija INFO ::

 

Građani BiH se solidarišu sa državljanima Austrije


SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković danas je u Beču položila cvijeće i odala počast žrtvama terorističkog napada, istakavši da se građani BiH solidarišu sa državljanima Austrije, pogotovo porodicama ubijenih i ranjenih.

Sa Turkovićevom, počast nedužnim žrtvama su odali ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić, te predstavnici bosanskohercegovačkih udruženja koja djeluju u ovoj zemlji.


"Važno je da se snažno distanciramo od ovakvih pojava, čiji je cilj unošenje straha i nepovjerenja među ljude, ali i koje bacaju mrlju na naše osnovne vrijednosti koje slijedimo", rekla je Turkovićeva.

Ona je istakla da BiH u ovim teškim trenucima čvrsto stoji uz prijateljsku Austriju, zemlju u kojoj živi veliki broj ljudi iz BiH, koji su pogođeni ovim činom mržnje i terora.

Turkovićeva je poručila da će BiH i Austrija uvijek biti zajedno u borbi protiv svakog zla i očuvanju mira, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

U terorističkom napadu izvršenom u ponedjeljak, 2. novembra, džihadista Kujtim Fejzulaj u centru Beča ubio je četvoro ljudi, a 23 ranio. On je ubijen u sukobu sa policijom.

Odgovornost za napad preuzela je "Islamska država", a austrijske vlasti su napad proglasile kao teroristički incident motivisan islamističkim ekstremizmom.

​Srna / Glas Srpske