Bijeljina na obilježavanju Dana Grada Novog Sada :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina na obilježavanju Dana Grada Novog Sada


Povodom obilježavanja Dana Grada Novog Sada danas je delegacija Grada Bijeljina, na čelu sa gradonačelnikom Mićom Mićićem, posjetila ovaj grad i prisustvovala zvaničnom prijemu za predstavnike gradova pobratima i gradova sa kojim Novi Sad ostvaruje blisku saradnju.

Domaćini su bili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsjednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić.

- Bogatstvo jednog grada se oslikava u tome koliko ima prijatelja, a danas iz Gradske kuće šaljemo lijepu sliku jer su tu predstavnici gradova i opština iz regiona, Evrope i cijelog svijeta, ali i iz Srbije. Ponosan sam što Novi Sad ima toliko dragih gostiju i zahvaljujem im se što zajedno sa nama slave 271. rođendan našeg Grada. Trudićemo se da budemo dobri domaćini, ali i da iz godine u godinu budemo što atraktivniji kao partneri za širenje međunarodne saradnje. Goste ćemo često imati tokom ove godine pošto smo Omladinska prestonica Evrope i biće mnogo atraktivnih događaja i programa - poručio je gradonačelnik Miloš Vučević.
Ovom prilikom gradonačelnik Mićić je istakao da Novi Sad može da bude uzor gradovima u regionu u brojnim oblastima, kao i da se saradnja dva grada sve više unapređuje.
- Prije svega, čestitam Novom Sadu na izboru za Omladinsku prestonicu Evrope u 2019. godini, kao i izboru za Evropsku prestonicu kulture u 2021. godini.  Nadam se da će i u budućnosti  nastaviti da idu ovim uspješnim smjerom razvoja  kao i svih proteklih godina. Naši susreti i razgovori su prilika za razmjenu ideja i iskustava, prvenstveno u oblasti privlačenja investicija - naveo je Mićić.
Pored Bijeljine, povodom Dana Grada Novi Sad između ostalih su posjetile delegacije Noriča, Budve, Temišvara, Nižnjeg Novgoroda, Gomelja, Lublina, Krfa, Beča, Kumanova, Banjaluke, Gračanice, Istočnog Sarajeva, Zagreba i Osijeka.

Izvor: Grad Bijeljina