Što prije suspendovati Zakon o slobodi vjeroispovjesti :: Semberija INFO ::

 

Što prije suspendovati Zakon o slobodi vjeroispovjesti


Politički savjet Nove srpske demokratije /NSD/zaključio je danas da je neophodno što prije suspendovati Zakon o slobodi vjeroispovjesti.

Iz ove partije ističu da buduća Vlada Crne Gore mora da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom /SPC/, poput onoga potpisanog sa Rimokatoličkom crkvom.

- Tek nakon tog čina, treba pristupiti izradi novog zakona iz koga će biti eliminisane sve tačke kojima se diskriminiše ne samo SPC, nego i druge tradicionalne vjerske zajednice - navode iz NSD-a.

Politički savjet NSD-a traži da lidera ove partije i Demokratskog fronta /DF/preuzmu odgovornost za upravljanje Crnom Gorom, jer "to od njih očekuju i svi njihovi glasači".

Zaključeno je da sve strane koje učestvuju u pregovorima o formiranju nove vlade treba da ispoštuju izbornu volju građana.

- Na osnovu rezultata izbora jasno je da su srpski narod i njegovi politički predstavnici, okupljeni u NSD-u i DF-u, dali ključni doprinos u rušenju višedecenijskog režima i da je, samim tim, potpuno očekivano da u novoj vlasti budu zastupljeni srazmjerno tim rezultatima - saopšteno je iz NSD-a.

Politički savjet NSD-a okuplja brojne vodeće srpske intelektualce, koji su, kako je navdeno, spremni da daju svoj doprinos razvoju i demokratizaciji Crne Gore.

Sjednicom Političkog savjeta, koja je održana u Podgorici, predsjedavao je predsjednik Savjeta Budimir Aleksić, a prisustvovao je i predsjednik NSD-a Andrija Mandić.

Srna / Glas Srpske