Preminuo legendarni rukometaš Zlatko Portner


BEOGRAD - Legendarni rukometaš šabačke "Metaloplastike" i reprezentativac Jugoslavije Zlatko Portner iznenada je preminuo u 59. godini u Švajcarskoj. Član čuvene zlatne generacije jugoslovenskog rukometa iz osamdesetih godina prošlog vijeka počeo je karijeru u Hrtkovcima, da bi preko Crvenke 1982. godine stigao u Šabac.

Portner je u Šapcu u narednih sedam sezona ispisao najlepše stranice svjetskog rukometa u generaciji "vanzemaljaca" "Metaloplastike", sa kojom je dva puta bio osvajač Kupa šampiona 1985. i 1986. godine.

Dalji profesionalni put vodio ga je u Barselonu, koja je sa njim u timu stigla do prvog pehara Kupa šampiona 1991. godine.

Poslije dvije godine u Francuskoj od 1992. do 1994. godine, Portner je karijeru završio igrajući u švajcarskim klubovima sve do 2002. godine.

Po završetku igračke karijere, rukometu je ostao vjeran kroz trenerski posao u više klubova Švajcarske.

Kao član reprezentacije Jugoslavije, Portner je osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu 1986. godine u Švajcarskoj i bronzu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, a bio je dio tima koji je na Svjetskom prvenstvu 1990. došao do četvrtog mjesta.

​Srna / Glas Srpske