UHAPŠEN GRADONAČELNIK VELIKE GORICE DRAŽEN BARIŠIĆ :: Semberija INFO ::

 

UHAPŠEN GRADONAČELNIK VELIKE GORICE DRAŽEN BARIŠIĆ


Foto: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL
Nakon što mu je skinut imunitet, uhapšen je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice i HDZ-ov dojučerašnji saborski poslanik, prenijeli su hrvatski mediji navodeći da je slučaj povezan sa slučajem "Janaf".

- Moj klijent je doveden u prostorije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta - rekao je advokat Ljubo Pavasović Visković.

Barišić i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić (SDP) nakon skidanja imuniteta pridružili su se jedanaestorici osumnjičenih za malverzacije u kompaniji Janaf (Jadranski naftovod), protiv kojih je istraga pokrenuta u četvrtak nakon istrage.

Barišić terete za trgovanje uticajem i zlopotrebu položaja.

Među osumnjičenima je direktor Janafa Dragan Kovačević.

Uz direktora Janafa, za kojega mediji tvrde da je bio obaviješten o hapšenju, istragom je obuhvaćen prvooptuženi Krešo Petek, osnivač i voditelj poslovanja firme Elektrocentar Petek, koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova firma dobije milionske poslove, prenosi Indeks.

Kovačević je ispitan sinoć, a Petek jutros, koji se branio ćutanjem.

Uz glavne aktere ove afere još se sumnjiče Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Vinko Grgić, Iva Šuler, Zvonko Maras, Tomislav Jelisavac, Mirjana Prodan, Katarina Gašparac i Ljubomir Perušić.

(Index.hr)