ŠAROVIĆ: DOK SVI OTVARAJU GRANICE, VLASTI BOSNE I HERCEGOVINE ĆUTE :: Semberija INFO ::

 

ŠAROVIĆ: DOK SVI OTVARAJU GRANICE, VLASTI BOSNE I HERCEGOVINE ĆUTE


Dok Srbija ali i druge zemlje otvaraju granice i građani mogu da se kreću i ulaze u ove zemlje, vlasti Bosne i Hercegovine po tom pitanju apsolutno ništa ne preduzimaju niti pokazuje bilo kakvu brigu – istakao je Mirko Šaropvić, predsjednik Srpske demokratske stranke.
 
„Savjet ministara BiH je potpuno inertan po ovom pitanju. Važno je hitno donijeti odluke za ukidanje  strogih restrikcija koje su kod nas još uvijek na snazi i time omogućuti ulazak u Bosnu i Hercegovinu. Sa postojećim mjerama i skupim potvrdama o negativnom testu na virus korana, za većinu građana a posebno porodica to je gotovo nemoguće.“ – naglasio je Šarović.
 
Šarović je ponovio da ovih dana granice otvaraju i druge susjedne zemlje, što je od velikog značaja za spajanje porodica, privredu, studente...
 
„Za ulazak u BiH, prema postojećoj odluci Savjeta ministara BiH, uz određene izuzetke, ulazak je moguć samo uz posjedovanje pozivnog pisma osobe koja ga angažuje u BiH i potvrdu o negativnom testu na virus korona, ne stariju od 48 časova od trenutka ulaska“ – zaključio je Šarović.

(SDS RS)