Od danas šatori Oružanih snaga na granici BiH :: Semberija INFO ::

 

Od danas šatori Oružanih snaga na granici BiH


- Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara već dobija zahtjeve za pružanje pomoći civilnim organima u sprečavanju širenja virusa korona u posebnim objektima, šatorima za smještaj lica koja dolaze u BiH iz inostranstva, nakon što je Predsjedništvo BiH na vanrednoj sjednici donijelo odluku o angažovanju Oružanih snaga BiH za te potrebe, potvrdio je i zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić.

Šatori će biti postavljeni na graničnim prelazima Gradiška, Brod, Šamac, Bijeljina, Kozarska Dubica i Višegrad.

"U toku dana očekujemo još zahtjeve nadležnih institucija iz Federacije BiH da i drugi dio granice sa Hrvatskom bude obezbijeđen šatorima za izolaciju onih koji ulaze u BiH. Išlo se po prioritetu kada je riječ o granici između Republike Srpske i Hrvatske, tamo gdje je najveća frekvencija putnika", istakao je Okolić.

On je dodao da je najveću potrebu za postavljanje šatora iskazala Gradiška, potom Brod i Šamac zato što na ovim prelazima postoji veća cirkulacija putnika.

"Mi ćemo moći ispuniti zahtjeve i daćemo koliko bude bilo potrebno šatora. Sigurno će biti dovoljno kapaciteta i šatori će moći da prime sve one koji budu upućeni u karantin. Ukoliko budu potrebna dodatna sredstva, šatori i kreveti, udovoljićemo tim zahtjevima", naglasio je Okolić.

Srna