Vuković o najnovijoj političkoj krizi u BiH :: Semberija INFO ::

 

Vuković o najnovijoj političkoj krizi u BiH


U Parlamentarnoj skupštini BiH, Savjetu ministara i Predsjedništvu BiH neće biti usvajane nikakve odluke, a drugi nivoi odlučivanja ostaju u redovnoj proceduri.

Saopštio je ovo juče srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon sastanaka s predstavnicima Srpske u institucijama BiH, koji je bio sazvan kako bi dogovorili način đelovanja u Sarajevu u vezi sa odlukom Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu RS, a poslije zaključaka Narodne skupštine RS.

– Radnopravna, komunikacijska i druga pitanja nisu zaustavljena. Dakle, radiće svi predstavnici RS, idu na sjednice, idu na službena putovanja, ali na sjednicama neće biti odluka. Sve je tu jasno – rekao je Dodik.

Predsjednik Instituta za društvena istraživanja iz Bijeljine Drago Vuković ističe da odustajanje od odlučivanja na nivou BiH možda može da proizvede neke efekte i da natjera političke elite i neke centre moći da sjednu i razgovaraju. Međutim, s druge strane, kako ističe on, to možda neće imati nikakvog efekta.

– Ili će, pak, ta blokada trajati neko vrijeme, pa će doći do nekih prividnih dogovora kako bi se institucije odblokirale. Nakon toga će opet nastaviti po starom i tako u krug – smatra Vuković.

(srpskainfo.com)