Fahrudin Radončić predložio Darka Ćuluma za novog direktora SIPA


Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić predložio je Darka Ćuluma za novog direktora SIPA umjesto Perice Stanića, saznaje Klix.ba.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio upravo Fahrudin Radončić.

"U ponedjeljak sam stavio van snage prijedlog bivšeg ministra bezbjednosti Dragana Mektića da za direktora SIPA bude izabran Perica Stanić. Nakon obavljenih konsultacija sa parlamentarnom većinom donio sam odluku da zvanično predložim Darka Ćuluma i on je sada u proceduri za novog direktora SIPA", izjavio je Radončić.

Potvrda Darka Ćuluma za direktora SIPA mogla bi se naći već na narednoj sjednici savjeta ministara BiH, a prije toga će biti obavljene konsultacije na Kolegiju sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom.

Ipak to će biti poznato tek naredne sedmice poslije radnog sastanka i priprema za sjednicu koja je zakazana za 23. janaur.

"Tada ćemo znati dnevni red odnosno da li će potvrda Ćuluma biti na toj ili nekoj od narednih sjednica", dodao je Radončić.

Saznajemo da su Radončić i Ćulum razgovarali o ovom imenovanju te da je aktuelni direktor Policije RS i dalje veoma zainteresovan za čelnu poziciju u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

klix.ba / glassrpske.com