Pogledajte kako izgleda izgrađena dionica puta Stolac - Neum :: Semberija INFO ::

 

Pogledajte kako izgleda izgrađena dionica puta Stolac - Neum


Saobraćajnica na dionici Oštrovac-Broćanac je završena i puštena za saobraćaj. Radi se o dionici magistalnog puta M17.3 Stolac - Neum čija se izgradnja odvija punim intenzitetom.

Ova dionica podijeljena je na dva lota. Izvođač radova na LOT 1 je Integral Inžinjering a.d. Laktaši, a a vrijednost radova je šest miliona KM, dok je izvođač radova na LOT 2 JV HP Investing d.o.o. Mostar i Putovi d.o.o. Grude čija je vrijednost radova 5,9 miliona KM.

Dionica LOT 2 Oštrovac-Broćanac je dugačka oko pet kilometara. Ranije je okončano asfaltiranje dionice od Starog Neuma do Babinog dola te od Babinog dola do Oštrovca, a u toku su radovi na probijanju tunela Žaba kod Oštrovca dugačkog čak 975 metara, koji je najveći pothvat na ovom projektu.

Sljedeća dionica gdje mašine moraju do kraja završiti posao jeste između Drenovca i Stolova.

Portal "Akta.ba" podsjeća da su sredstva za izgradnju puta Neum - Stolac dio programa izgradnje i modernizacije magistralnih puteva u FBiH u vrijednosti od 173 miliona evra, koji kreditnim sredstvima finansiraju Svjetska banka, Evropska investiciona banka i Evropska banka za obnovu i razvoj.

Nezavisne novine